Fotoğrafçı Olarak Profesyonel Olmak İçin En İyi Tavsiye Nedir?
in

Fotoğrafçı Olarak Profesyonel Olmak İçin En İyi Tavsiye Nedir?

Fotoğrafçı olma yolunda hepimizin yardıma ihtiyacı vardı. Harika tavsiyeler oraya ulaşmanıza yardımcı oldu mu? Tavsiye, çıkmazdan kurtulmanıza yardımcı olabilir veya tam olarak kavrayamadığınız bir şeyi anlamanıza yardımcı olabilir. Elbette tavsiyeler sizi yanlış yola da sürükleyebilir. Dolayısıyla tavsiye aldıktan sonra rehberliğin değerini belirlemeniz gerekir. İyi mi yoksa kötü bir tavsiye mi? Birkaç fotoğrafçılık meslektaşımdan profesyonelliğe geçişle ilgili aldıkları en iyi tavsiyeleri paylaşmalarını istedim. Profesyonelliğe geçiş konusunda size verilen iyi tavsiyeleri veya paylaşmak istediğiniz iyi tavsiyeleri duymayı çok isterim. 

Tavsiye son derece değerli olabilir. David Bailey’nin sözlerini aktaracak olursak, bilgi güçtür, o yüzden öğrenmeye devam edin, tavsiye toplamaya devam edin. Öte yandan, Sofokles’in en büyük düşmanın kötü tavsiye olduğunu belirttiği bildiriliyor. Peki iyi tavsiyeyi kötü tavsiyeden nasıl ayırt edersiniz? Belki Bailey’i Sofokles’ten biraz daha fazla kanalize ederiz, tavsiye toplarız ve sonra bundan nasıl yararlanacağımıza karar veririz. Sonuçta Sofokles, Bailey kadar iyi bir fotoğrafçı değildi. 

Ancak Mary Schmich’in şu anda meşhur olan makalesinde yazdığı gibi, tavsiyeler de gençlik gibi muhtemelen sadece gençlere harcanmıştır : “Kimin tavsiyesine kulak verdiğinize dikkat edin… Tavsiye bir tür nostaljidir: onu dağıtmak bir tür nostaljidir.” geçmişi çöpten çıkarmanın, silmenin, çirkin kısımları boyamanın ve değerinden daha yüksek bir değerle geri dönüştürmenin bir yolu.”

Ajani Charles: Ertelemeyin (ve Çalışmaya Başlayın)

 

Canon elçisi ve hikaye anlatıcısı  Ajani Charles,  aldığı en iyi tavsiyeyi imparator filozof Marcus Aurelius’a atfediyor: 

Yıllarca süren ertelemelerinizi düşünün; tanrılar sana defalarca lütuf dönemleri bahşettiler ama sen bundan hiç faydalanmadın. Ait olduğunuz evrenin ve o kontrol eden gücün doğasını, zamanınızın bir sınırı olduğunu anlamanın zamanı geldi artık. O halde onu aydınlanmanızı ilerletmek için kullanın, yoksa yok olup gidecek ve bir daha asla elinizde olmayacaktır.

Aurelius’un deyimiyle, güneş parlarken saman yapın. İşe başlamak. Onunla olsun. Gecikme. Charles , endüstrimizde akıl sağlığının güçlü bir savunucusudur ve muhtemelen bir başka ünlü devlet adamı mucit filozof Benjamin Franklin’den alıntı yapan ilk kişi olacaktır:

Sefil olan aylak adamdır.

Temel olarak işe koyulun.

Mike Gere: Sanatınızı Kanatırın (ve Çalışmaya Başlayın)

Biraz alakalı, ama belki biraz daha aşırı (şakayı gerçekten anlamak için onu kişisel olarak tanımanız gerekir),  Jasper Photo Tours ve Frontiers North Adventures’dan (  fotoğrafçılık ve yorumlayıcı olarak birlikte çalıştığımız yer) yaban hayatı ve gece gökyüzü fotoğrafçısı Mike Gere rehberler), şimdiye kadar aldığı en iyi tavsiyeyi açıklaması için beni Charles Bukowski’ye aktardı:

Eğer deneyeceksen sonuna kadar git, yoksa hiç başlama bile.

Bu her şeyi kaybetmek anlamına gelebilir ama kendinizi adamış olmalısınız.

Bukowski’den alıntı yapmaya devam ediyorum:

…her şeye rağmen içinden çıkmıyorsa yapma. Kalbinizden, zihninizden, ağzınızdan ve bağırsaklarınızdan sorulmadan çıkmadıkça bunu yapmayın.

Fotoğrafçılığın istediğiniz bir şey olduğundan emin olun. Bu zorlu bir yoldur ve muhtemelen zenginliğe götürmez.

Bu özel yaklaşım bana sanatçı Chuck Close’un tavsiyesini de hatırlattı:

İlham amatörler içindir. Geri kalanımız gelip işe koyulacağız. Bulutların dağılmasını ve beyninize bir şimşek çakmasını beklerseniz, çok fazla iş yapamazsınız.

Burada bir temanın geliştiğini görüyorum.

Jeffrey Garriock: Hikayeleri Fotoğraflayın ve Empati Yaratın

G Adventures’ta Fotoğrafçı olarak birlikte çalıştığım yaban hayatı ve macera fotoğrafçısı ve film yapımcısı Jeffrey Garriock , şimdiye kadar aldığı en iyi tavsiyenin hikayeye odaklandığını açıkladı: Deklanşöre her bastığınızda hikaye anlatmayı düşünün. Garriock’un bakış açısına göre çoğumuz içerik, kompozisyon ya da her ikisine birden kapılıyoruz. Elbette bunlar üzerinde durulması gereken kötü şeyler değil, ancak hikaye anlatımı, birisiyle bağlantı kurmak için denemeniz gereken en güçlü araçtır. Fotoğraflarınızı bir hikaye anlatmak için kullanmaya ne kadar odaklanırsanız mesajınız o kadar etkili olur ve eşlik etmesi o kadar az olur. Garriock fotoğrafçılığı öğretirken bunu daima hikaye anlatımı bağlamında öğretiyor. Garriock, hikaye anlatımının, öğrencilerinin neden belirli bir şekilde fotoğraf çektiklerine odaklanmalarına yardımcı olacak inanılmaz derecede güçlü bir araç olduğunu düşünüyor.

 

Bu kesinlikle bana da yansıyor. Antarktika’daki gemi derslerimin ilk üç slaytında tamamı büyük harfle yazılmış niyet kelimesi yer alıyor. Benzer şekilde, misafirlerimden sadece bir görsel kataloğu toplamayı değil, hikayelerinin ve deneyimlerinin ne olduğunu düşünmelerini istiyorum.

Michelle Valberg: Keşfetmeyi Asla Durdurmayın

Uluslararası tanınmış fotoğrafçı ve Nikon elçisi  Michelle Valberg,  devam eden başarısını, kariyerinin başlarında uygulamaya koyduğu bir tavsiyeye bağlıyor: Kendi ayırt edici fotoğraf tarzınızı keşfetmeyi ve sürekli keşfetmeyi teşvik edin. Valberg’e göre sanat, yaratıcılık ve öznellikle gelişir; dolayısıyla, kendinizi keşfetmeye devam etmek, büyümeye devam etmenize yardımcı olacaktır. Valberg’in uygulamayı asla bırakmadığı bir tavsiye.

Ricardo Peralta: Takip Edin ve Büyüyün

Ricard Peralta’nın aldığı en iyi tavsiye,  hayallerinin peşinden gitmesi ve başlangıçtaki zorlukların üstesinden gelmesiydi. Bu tavsiyeden cesaret alan Peralta, bugün olduğu gibi başarılı bir profesyonel fotoğrafçı olmak için içgüdülerini takip etti. Peralta’nın bakış açısına göre, bu ilk tavsiye onun fotoğrafçılığını sürekli olarak geliştirme isteğini kökleştirmiş.

 

John ve Veronica Park: Sizi Anlayan Müşterilerle İş Bulun 

Ödüllü düğün fotoğrafçıları John ve Veronica Park, bir çiftle sözleşmeye dayalı bir anlaşma yapmadan önce kafanızdaki o küçük sesi dinlemeniz gerektiğini öğrendi. Eğer sezginiz güçlü bir şekilde sizinle müşteriniz arasında herhangi bir önemli konuda bir uçurum olduğunu gösteriyorsa, bu tür tereddütler, özellikle de öncelikli olarak mali kaygılardan kaynaklanıyorsa, ciddi bir şekilde düşünmeyi gerektirir.

 

Her fotoğrafçı, belirli müşterileri çekmek için tasarlanmış portföylerinde bile açıkça görülen benzersiz bir kişiliğe ve metodolojiye sahiptir. Eğer içinizden bir ses belirli bir müşteriyle işbirliği yapılmaması yönünde uyarıda bulunuyorsa, bu içgüdüye kulak verin. Bu duygu genellikle potansiyel uyumsuzluğu ifade eder ve düğün fotoğrafçılığı gibi alanlarda çok önemli bir husustur. Düğünlerin son derece kişisel ve duygusal doğası göz önüne alındığında, fotoğrafçı seçimi salt estetik çekiciliğin ötesine uzanır; fotoğrafçının ahlak anlayışı ile çiftin duyarlılıkları arasındaki uyumlu bağlantıya dayanıyor

Aris Apostolopoulos: Kuralları Çiğnemek

GAdventures’taki diğer bir Fotoğrafçı olan Aris Apostolopoulos  , Pablo Picasso’ya başvurarak tavsiyesini alıyor: kuralları bir profesyonel gibi öğrenin, böylece onları bir sanatçı gibi çiğneyebilirsiniz. Örneğin, her yerde bulunan fotoğrafçılık kurallarından sadece birkaçını saymak gerekirse, üçte bir kuralı ve yönlendirme çizgileri çiğnenmek için yapılmıştır. Kaç kez dikkatinizi çeken bir fotoğrafın karşısında kendinizi buluyorsunuz ve ona baktığınızda sadece kurallara uymadığını değil, uymadığı için başarılı olduğunu da fark ediyorsunuz? Apostolopoulos’a göre kuralların neden işe yaradığını anlamak, onları altüst etmek açısından kritik önem taşıyor.

Esteban Toro: Kendi Yarışınızı Koşun

Seyahat fotoğrafçısı ve Sony Elçisi Esteban Toro’ya  kariyerinin başlarında kendisini başkalarıyla karşılaştırmaktan kaçınması söylendi. Toro’ya göre tek gerçek rakibiniz geçmiş benliğinizdir. Herhangi bir ölçüm, kendi ilerlemenizin bir değerlendirmesi olmalıdır. Kendinizi başkalarıyla karşılaştırmak için çok fazla zaman harcarsanız, gelişmeye zamanınız olmaz. Toro, galibiyetlerinizi kutlamanızı ve başarısızlıklarınızı sahiplenmenizi öneriyor. Basmakalıp olabilir ama bu bir gerçektir; eğer onu benimserseniz başarısızlık en iyi öğretmen olabilir.  

 

Trevor Sherwin/; İlişkiler Yaratın

 

Provocateur Images’den popüler yaratıcı yatak odası fotoğrafçısı Trevor Sherwin, samimi tarzını yıllar önce aldığı tavsiyeye dayanarak oluşturdu: Fotoğrafı çekmenizi sağlayan, deklanşöre basarken söylediklerinizdir. Pozlama ve ışıklandırma mekaniği hakkında bilinmesi gereken her şeyi bilebilirsiniz, ancak müşteriniz rahat değilse görüntüler yapmacık veya sıkıcı olacaktır.

Fotoğrafı çekmenizi sağlayan, deklanşöre basarken söylediklerinizdir.

Sherwin müşterileriyle her zaman devam eden görüşmeler yapar; Çekim süresi her zaman fotoğraf çekmeye ayrılmamaktadır. Sherwin’e göre seansları her şeyden çok danışanla konuşmak ve ona koçluk yapmakla ilgili. Müşteriyle ilişki kurmak yalnızca deneyimin bir parçası değildir, aynı zamanda müşterilerini hayatlarının en iyi ve en güçlendirici fotoğraflarını çekerken rahatlatan şeydir.

Lütfen en sevdiğiniz tavsiyeyi, sizinle paylaşılan bir şeyi veya başkalarıyla paylaşmak istediğiniz bir şeyi paylaşmak için zaman ayırın.

Ve tabii ki güneş koruyucu sürmeyi de unutmayın.

Bizi izlemeye devam edin, meslektaşlarıma şimdiye kadar aldıkları en kötü fotoğrafçılık tavsiyesini de sordum. 

Adı geçen fotoğrafçı tarafından sağlanan ve ona atfedilen tüm görseller. Ana resim  Aris Apostolopoulos .

Post Comments